aeroterma

postat de abitir in 2007-09-26 07:19

din nou singur?
www.hotdate.ro
scrie exact pe patratelul de deasupra chenarului in care scriu. de aceea, acest post trebuie sa existe. pentru ca orice problema ai avea, se rezolva cu un click. jur. click. nino, nino, danonino. nu te sfii. fa-ti un profil si adauga-te hoardelor de pule sculate si pizde umede care freamata in spatele pixelilor noshtri de zi cu zi. macar te futzi si tu sanatos si mai scapi de nervi. zic.
da cu sufletu, dom semaca? cu sufletu cum ramane? ce cuvant ciudat. seamana a sufleu. suflet. de la a sufla. respiratzie. jur ca mi-e atat de dor de perioada in care eram in stare sa scriu lucruri asha diafane ca o respiratzie. oare daca iubeshti de cateva ori dupa aia ti se consuma de tot resursele? suflet si a iu-bi. foloseam intr-o vreme foarte des cuvantul asta cu i. gen, acum mai multi ani chiar iubeam de ma terminam, asta era tot aeru, tot sufletu, toata respiratia, the reason of my fucking existence, cum am citit intr-un blog intr-o zi.
din nou singur? se repeta cam la 2 luni, invariabil. din nou singur, ieshi in oras. si nu mai esti singur.
apoi in 2 luni esti din nou singur.
nu mai inteleg nimic din relatii. ash vrea daca se poate sa se elimine acest cuvant din dictionarul limbii romane. relatie si cuplu. nu cred ca au vreo legatura cu sufletul. the soul. where is the soul. sa mor, cuvantul asta suflet e total tembel. nu stiu cu ce ar putea fi inlocuit. unde ti-e sufletu, unde dracu ti-e sufletu?
it's all gone pete tonk. ding dong.
lucy in the sky with diamons.
strawberry fields forever.
you and me are meant to be.
mary poppins.
dialog.
pop.poppers. pops. props.
limba noastra-i o comoara
un shirag de piatra rara,
o limba in care cuvantul suflet este al dracului de invechit.
ce sa zic.
la cautare cuvant suflet pe google imagini gasesti poze cu animale, copii, inimi si maini.
si ...
acestea fiind spuse, tragem cortina peste o noua zi in bucuresti 2007. somn ushor.


luni 24 septembrie "La scena"

postat de abitir in 2007-09-19 22:08construieste-ti comunitatea!

postat de abitir in 2007-09-19 22:02COD ROŞU
de Ana-Maria Costea
regia Miruna Dinu
scenografia Andrei Dinu
cu Sânziana Nicola, Andreea Eşanu
Centru de Transfuzii Sanguine, Bucureşti. Program de vară de la 7 la 11. În Boxa 1, Luminiţa, 30 de ani, cadru medical, şi Gina, 27 de ani, asistentă, îşi încep ziua de lucru. Ce se întamplă atunci când donatorii de sânge se lasă aşteptaţi? Când telefonul sună aproape fără întrerupere? Cand rezerva de sânge s-a epuizat? Situaţia devine critică atunci când cele două femei trebuie să facă faţă cererilor repetate şi insistente de sânge.


Afară!
de Mihaela Michailov
regia David Schwartz
scenografia Maria Pitea
cu Florina Gleznea, Maria Obretin, Sorin Poamă, Andrei Şerban,
Alexandru Secareanu, Monica Marinescu
Unde ne ducem evacuaţii? Ai primi în casa ta 6 oameni?
Jumătate în stradă, jumătate în bucătărie, sînt la un pas de evacuare. Cu maldărul de lucruri în mijlocul casei, locuitorii unei case nationalizate retrocedate trag de timpul care le-a mai rămas în locul unde trăiesc de-o viaţă. Recurg la orice tertipuri ca să-l impresioneze pe noul proprietar. Îşi aruncă în joc toate strategiile de frică să nu rămînă fără casă. Îşi pierd siguranţa, speranţa şi nu le mai arde de nimic. Nu mai fac faţă la viaţă. Au obligaţii, dar au şi drepturi pentru care se luptă îndîrjit în faţa autorităţilor. „Afară!” e textul unei situaţii de criză, al unui caz la limita dintre supravieţuirea în stare de urgenţă şi şansa unei reglementări salvatoare. Unde ne ducem evacuaţii?


FAPTE
de Andrei Ioniţă
regia Vera Ion
cu Sorin Poamă, Ana Pepine, George Costea
Un centru de reeducare ca o căsuţă din poveşti, în care copiii sunt liberi să facă tot ce le trece prin cap, au la dispoziţie tot ce-şi doresc şi din care pot pleca şi se pot întoarce oricând. Toate astea pentru a schimba comportamentul “deviant” al tinerilor rezidenţi. Şi totuşi, cum îşi percep aceştia problemele, cum trec la fapte, cum decid ce e bine şi ce e rău? Ce înseamnă să faci ceva rău?


PLASĂ
de Paul Duncă
regia: Ioana Păun
scenografia: Maria Pitea
cu Florina Gleznea, Kiki Găvruş, George Costea
Consiliul Executiv al Blocului M5 din Şos. Mihai Bravu nr. 27, reprezentat de Dumitru Miticã şi Evanghelina Marinescu consimte, dupã perioada de probã de 3 luni, la prelungirea contractului pe încă 12 luni pentru reclama stradalã ( tip mesh ) de pe faţada imobilului . Un singur locatar se opune şi refuză să semneze. E vorba despre Silvia Papacostea, proprietara apartamentului 172, dar bineînţeles Consiliul Executiv al Blocului M5 se va descurca şi de această dată.

LIVE
de Bogdan Georgescu
regia Bogdan Georgescu
scenografia: Vladimir Turturică
cu Edgar Nistor, Andreea Eşanu, Lala Misosniky, Andrei Ioniţă
“Mă auzi? Mă auzi?” “Da, eşti în direct.” “Transmitem în direct din Parlamentul României, cu cele două camere reunite în şedinţa publică, extraordinară. Legea nr. 116 din 15 martie 2002, privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, publicată în Monitorul Oficial numărul 193 din 21 martie 2002 se demonstrează a fi nefuncţională. Astfel, cele două camere reunite, deputaţi şi senatori împreună cu reprezentanţi ale diferitelor categorii marginalizate dezbat probleme pe care legea în vigoare nu le ia în calcul. Şedinţa este deschisă publicului şi se transmite în direct pe postul naţional de televiziune, pentru transparenţă. Ca să participi, trebuie să te implici. Din Rahova pentru ştiri, Clovna Uranus.”


CONSTRUIEŞTE-ŢI COMUNITATEA! este un proiect Ofensiva Generozităţii (organizaţie neguvernamentală de artă comunitară / http.ogensivagenerozitatii.blogspot.com) pentru reprezentare culturală şi implicare socială, având ca principale direcţii creativitatea, documentarea si implicarea socială. Acest proiect introduce în România conceptul de artă comunitară – transformarea oamenilor dintr-o comunitate în participanţi activi la toate nivelurile procesului creativ.

Spectacolul de teatru comunitar CONSTRUIEŞTE-ŢI COMUNITATEA! realizat de tangaProject porneşte prin documentarea problemelor a cinci comunităţi din Bucureşti 2007. Cei implicaţi sunt chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, donatorii de sânge, copiii aflaţi în Centrul de reeducare Titan, locatarii blocurilor cu bannere, locuitorii zonei Rahova- Uranus. Cod Roşu, Afară!, Fapte, Plasa si Live sunt textele scrise în cadrul atelierului de dramaturgie tangaProject, coordonat de Bogdan Georgescu, Vera Ion şi David Schwartz, pornind de la arhivele digitale urbane realizate pe parcursul documentării, piese construite cu personaje si poveşti reale, implicate. La prezentarea în spectacol lectură a pieselor, membrii comunităţilor în construcţie au fost invitaţi să se implice în dezvoltarea textului, pentru o cât mai mare acurateţe. Tot atunci, actorii din cele cinci piese au avut ocazia să cunoască şi să documenteze prototipurile pe care urmează să le joace în spectacol. Pe 27, 29 şi 30 septembrie 2007, ora 18.00 vă aşteptăm în parcul VA URMA, intersecţia Căii Rahova cu Strada Sabinelor, lânga berăria germana. Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.

Echipa Spectacolului CONSTRUIEŞTE-ŢI COMUNITATEA!

Dramaturgi: Ana Costea, Paul Dunca, Andreea Eşanu, Andrei Ioniţă, Mihaela Michailov

Regizori: Miruna Dinu, Bogdan Georgescu, Vera Ion, Ioana Păun, David Schwartz

Actori: George Costea, Andreea Eşanu, Cristina Gavruş, Florina Gleznea, Andrei Ioniţă, Monica Marinescu, Lala Misosniky, Sânziana Nicola, Edgar Nistor, Maria Obretin, Ana Pepine, Sorin Poamă, Alec Secareanu, Andrei Şerban

Scenografi: Andrei Dinu, Maria Pitea, Vladimir Turturică, Ştefan Ungureanu

PR: Mona Bozdog, Sorina Diaconu

CONSTRUIEŞTE-ŢI COMUNITATEA! este un proiect finanţat de A.F.C.N. – Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Contact:
Bogdan Georgescu- 0720469021
Sorina Diaconu - 0722844887


la scena, pe 13 septembrie

postat de abitir in 2007-09-04 22:27luni 3 septembrie ora 19:00

postat de abitir in 2007-09-02 16:17rime alese

postat de abitir in 2007-09-01 04:37

Vreau o poezie cu antet in care sa imi rezolv problemele vreau o poezie in care e interzis sa zici I love you vreau o poezie in care sa-ti treaca
Vreau sa scriu o poezie despre arta si societate si bariere si imnuri si cantece si prietenii si
Vreau sa stau pe balcon si sa imi intind picioarele sub ghivecele cu gura leului si sa zic ce bine ce bine ce bine ca suntem
In viata.
Vreau o poooezie ca o declaratie ca o dedicatie care sa contzina tot
toata esenta simtzamintelor mele pentru
lumea asta. Ca o cravata de pionier in vant proaspat apretata
ca un botic de copil patat cu ciocolata
vreau sa fiu candida
credeti ca se mai poate?
Sa scrii chestii coerente, cu miza si curate?
Sa stii ce scrii si sa scrii ce stii?
Sa iubeshti pasional, o singura data shi pana la moarte?
Stiu ca e o gluma. Cam tot. O ard cum pot.
Da fiecare face ce poate si cum poate
Si cat poate precum maestrul habarnam
Care se pricepea la toate
Pana la urma conteaza, nu,
“sa fii sincer fatza de tine si sa fii tu.”
Cu muia asta e clar ca ne va fi mult mai caldutz
In fiecare seara cand ne bagam in patut.
Nu?
Sa lucrezi, sa iubesti, sa creezi, sa traieshti.
Ce faci sa faci bine. Sa fii profi si treaz.
Sa cunoshti binele si raul si sa te tii tare
Chiar daca ai vedea vreo doamne iartama decapitare.
Pana la urma, se mai intampla, nu?
Pentru toate astea nu eshti de vina tu.
Poti sa intri in baitza si sa te barbiereshti
Pe fatza sau unde mai shtii.
After shave shi energie pentru o noua zi.
Nu conteaza ce ai visat.
Nu conteaza ce ai mancat.
Nu conteaza ce te-ai cacat.
Nu conteaza cat te-ai masturbat.
Nu conteaza cat te-ai demachiat.
Nu conteaza cat te-ai speriat.
Nu conteaza chiar nu conteaza chiar nu conteaza
Stai linishtit
O data cu primul 168 in care te urci
Vei fi izbavit.
In societate totul e atat de safe
De ushor de intzeles
Atat de, pana la urma, social.
De aceea itzi multumim partid, centru civic, primar, cod penal.
Nu stiu ce ne-am face fara societate.
Nu stiu ce ne-am face fara coloana noastra vertebrala
Alcatuita din familie, traditzie, biserica si scoala.
Cum sa fac sa va multumesc?
Cum sa fac SA PLATESC?
Cati bani sa adun? Cate contracte sa semnez?
Cat la suta pe an sa donez?
Ma bucur ca sunt om, ca am buletin, ca totul e atat de safe
Atat de ok
Ma bucur ca am o viata activa si ca ma simt bine cu prietenii mei
Ma bucur pentru fiecare bere pe care-o torn in mine la ceas de seara
Ma bucur si imi dau lacrimile de emotie
Pentru fiecare
Cuplu
Copil
Familie nou intemeiata
Pentru fiecare mireasa –ma iertati- furata
Pentru fiecare spectacol bun, film trainic, sondaj bine realizat
Totul se aduna se completeaza vuieshte de sens.
Totul e armonios si dinamic in univers.
Ha ha.
Ce bine. Ma speriasem un pic.
Ha ha. Exista un sens mai sus un etaj
Pe care nu-l prinzi decat daca stai un pic linishtit.
Ha ha.
Linishte! Va zic.
Sa ne tzinem cu totzii de mana
Si sa credem si sa ne rugam pentru o lume mai buna.
Sa ma fut pe ea de gluma.
Parca e un stand up fara sfarshit in care nu mai stii exact de care parte eshti
Shi daca te dor falcile de ras sau de mestecat cacat.
Ma rog.
Vreau, precum spuneam, o poezie totala,
dar scurta. Nu ca asta. Un haiku. Plin de sens si complet
si esential.
Un adevar, cum se zice, fundamental.
Gen, totul e nimic, sau viatza e fum, sau ceva.
Viseaza si lumea va fi a ta.
Traieshte si vei muri la sfarshit.
Fii om si vei muri implinit.
Sau nu stiu,
danone si esti ca nou
adevaruri simple
invataturi pentru viatza.
Rapid c-o iau razna.
Ce ziceti?
Se poate?
Un text plin de invatzaminte pe care sa-l scriem cu totzii ca sa fim
Atat de ok cu noi
De fiecare data ok cu noi
De fiecare data ok?
Da un text asha, fara substantze halucinogene fara indemne
Oricum am auzit ca drogurile nu sunt bune, provoaca dependentza
Ca si cafeaua, oamenii si inca cateva chestii.
Deci?
Vreo sugestie?

pe bune.
si va dau un ceai la o ceainarie megatare din orash.
latra cainii cam mult noaptea dar in rest e ok.
au program pana la doishpe si ceai cat vrei.
si o pisica in stare de liberatate care se plimba printre mese si toarce cat poate.Termeni si Conditii de Utilizare