acum vreo saptamana. spre seara.  ma duc la statia GPL (vulcanizare? butic? cafenea? mix de bobocica de fapt) de langa casa cu doi pumni  de  50 bani stransi de prin casa, de pe sub covoare, din buzunare etc. total 16.5 ron. zice mintea mea in gandu ei - de 6.5 imi iau un pachet de tigari si pe ceilalti o rog pe tanti Stefi (!) sa mi-i schimbe cu una de 10. "saru'mana vreau shi io un Marlboro rosu scurt de astia". se-ntoarce sa numere banii si sa-mi dea tigarile. adaug cat pot  de dragutz "si daca puteti sa mi-i schimbati si p-astia...." si-i arat celalalt pumn de banutzi   "n-am! adica am, da am prea multi d-astia. n-am ce face cu iei!" bine lasati nu-i nimic, sar'na, zic.  si plec. 
si ma gandesc -  ai dreacu ce s'teti, da cand va las restu in fiecare zi la cate doua sau trei pachete de tigari cum o fi..." plus ca-i mai iau si lu mama.
     ieri ma duc la Reiffeisen sa lichidez doua conturi - unu in lei si unu-n euro. ma sunau de nu stiu cand ca tre sa platesc nu stiu ce comisioane de intretinere restante, 5 ron si 10 euro. hai nu ma mai duc sa ma schimb (eram intr-un trening si niste blugicam  jegosi si schimbasem si cauciucu' la masina) nu ma duc in Mall, ma duc aci' langa casa (ca la bobocica avem si Reiffeisen, mai nou!) oricum dureaza 5 minute. "buna ziua. am si eu de platit niste bla bla 5 ron si bla bla 10 euro si vreau sa si lichidez conturile bla" + zambet si astept... Agentia mica, 3 ghisee. si goala. afara un soare de-ti venea sa te trantesti la plaja in mijlocu' intersectiei. usa - deschisa larg. in spatele ghiseului, un baiat la vreo 22 de ani, gelat, grasun si lejer transpi da' gulerat si costumat si cravatat tot. nu zice nimic. se uita in niste foi din fata lui. ma uit la dansul. ma uit la dansul cum se uita la foi. langa el o colega simpaticutza si negricioasa cu mult par pe maini. ala tuseste, se ridica, schimba cursul valutar dintr-un plastic de pe ghiseu, adica inlocuieste foaia cu alta. face foaia veche ghem si o duce la gunoi. se aseaza din nou pe scaun. se uita la mine. "da-mi buletinu' "   ceasul de la mana lui e marca "AQUA".  am avut timp sa observ asta dupa ce scosesem deja buletinul si i-l pusesem pe scuzati repetita -ghisheu, in timp ce el se uita in foi. il imping 10 centimetri spre el. cat sa-l vada. intinde mana. il ia. dupa inca vreun minut cat ii ia sa imi vada conturile zice: "da. deci ai doua conturi" da. repet tot bla bla'ul cu comisioane bla si repet si ca dupa ce achit vreau sa le inchid. pe amandoua."  "ai si carduri la ele" zic nu mai am cardul, l-am pierdut. nu l-am declarat pierdut pentru ca nu mai aveam bani pe el oricum. dar daca vreti il declar acum pierdut" tace. transpira. "deci aici imi apare ca ai doua carduri". ne mai tocmim un pic. ma pune sa completez niste hartii. suna in centrala. colega nu il ajuta. ok. renuntz la lichidare. ma gandesc ca l-as face gras penibil si prost si l-as bate. in loc de asta pe gura imi iese un "bine, lasati, o sa merg la alta agentie" la naiba sigur asta l-a usturat un pic. venind de la mine care arat ca un baiat de la spalatoria auto de vis-a-vis... nu? ma-ncearca vagi amintiri despre cum se ridicau in picioare cand intram cu venerabila mea bunica sa depun  20.000 si ceva de euro, nu mai departe de-acum un an, e drept nu aici, ci in Mall. la Reiffeisenu' din Mall. "domnu' fifea, dar nu vreti mai bine sa va trecem pe dumneavoastra imputernicit, ca bunica, la 80 de ani ai dansei......" 
bun. 
    n-am mai trecut pe la tanti stefi de cateva zile. m-am shi gandit. am luat tigari din piatza. azi , spre seara, imi da maica-mea niste bani si ma roaga sa-i iau si ei 4 pachete. plus 10 croissante sa duca la aia mici la tzara. ma duc. taman ce ma-mbracasem "de oras". tanti Stefi are musafiri. o tiganca foarte batrana de pe strada mea care merge ca o ratza si injura daca nu parchezi unde-ti zice ea si daca nu-i lasi suficient. altfel, foarte caterincoasa si spurcata la gura. "saru'mana, vreau si io 4 marlboro rosu scurt si 10 croasante"    "buna seara. scurte, da? ...... 10 ati zis? din care vreti ca am si cu sampanie si cu ciocolata. a din oricare? stiti dupa ce ma uit? dupa o punguta sa vi le pun, v-am pus si cu ciocolata si cu sampanie...." in fine, mi le pune intr-o cutie. "puneti si tigarile acolo, sa nu....."  "saru'mana, bla" plec.  fac 50 de metri si-mi aduc aminte ca vroiam si pentru mine tigari. ma intorc. "mai dati-mi un marlboro".  ii dau tigarile maica-mii. "pai de-astea ai luat? nu de-astea vroiam. Rothmans" fuck. am uitat. "las ca ti le schimb" hai inapoi. "am gresit, erau pentru maica-mea, vroia Rothmans". in spatele meu , alt tzigan de pe strada. Grafi, francezu. baba - la caterinca - "n-ai ma Grafi niste heroina d-aia?" "hahaha cata vrei?" "hahaha doua trei grame ca m-a omorat picioarili-astea, nu mai poci hahaha"      "a, doamna cu Rothmans e mama dumneavoastra? ca a trecut mai devreme si m-a intrebat daca am si i-am zis ca am, da n-avea bani la dansa si-a zis ca trece mai tarziu.... auziti? da' dumneavoastra aveti un frate geaman?"